XIII. Birkafőző verseny Kunszentmiklóson 2015.09.12-én

Képgaléria: 

Az ország minden csücskéből érkeztek birkapörkölt rajongók. Találkoztam győriekkel is, de voltak Kecskemét, Karcag, Budapest stb. ismerőseim, az ismeretlenek meg jórészt szintén távolabbi érkezők voltak.

A város a Kunszentmiklósi Napokra megszépülve "felöltözve ünneplőbe" köszöntötte a látogatókat. Egy éve jártam itt akkor még javában rakták a térburkolatot és minden fel volt túrva. A házak homlokzata is megszépült.

Igazán szép kis város lett Kunszentmiklósból, de az emberek kedvessége eddigi szép emlékeket adott, már 2008 óta járok ide időnként, egy két havonta.
A főzök sátrai közt reggel óta sürgölődtem , igen sokan invitáltak kóstolásra, de legszívélyesebben egy Dobos János nevű szép viseletű versenyző kínálta a paprikását, meg éhes is voltam és hamar el is készült így hát őt választottam.
Amíg készült ízes humorral telt az idő. Ennek meg is lett az eredménye az eredményhirdetéskor(kisfilm a bizonyíték rá)

Racka juh esett áldozatul a paprikásért.
A Kondérba rétegesen volt a hús, a hagyma, a paprika és víz lett ráöntve és fel lett téve. Nem volt megpörkölve a hagyma előre, szóval nem pörkölt hanem paprikás volt.
Kakas pörköltje is volt , megkóstoltam, az íze olyan fácános volt, vad kissé , igen jó volt az is. A birka az már ismerős volt , hibátlan. A racka azonban igen különleges , felülemelkedett az eddig általam fogyasztott minden finom paprikáson, pörköltön.

Sokat készítek angolna paprikást gombával tejfölösen, meg harcsát is , nokedlivel, szóval én is főzök szívesen és kóstolgatok mindent mindenhol. Ez a rackapaprikás azonban olyen volt, hogy most is mikor írom a soraimat , hát nyelek csak nagyokat.
Azt mondta János meg lehet hívni baráti társaságoknak is szívesen főz mindent ami a kondérban készül, de csak ha ő készíti elő az alapanyagokat.
Én se vállalnám máshogy...
A pálinkája igen finom volt meg a bora is hibátlan, a bor azért felénk (Bogláron ahol én szoktam iszogatni nyáron) az van nemesebb szőlőből is, de a kezelése a bornak is hibátlan volt.
Isten áldja a szíves vendéglátásért kedves Jánost! Hívja bárki bizalommal főzni , nem fog csalódni: a kapcsoalt űrlapon ha írnak továbbítom neki szívesen. A telefonszámát stb. nem tenném fel nyilvánosan mert arra nem hatalmazott fel, de a konkrét érdeklődő üzenetét továbbítom.
A szakmai zsűri Csörgő Károlyt hozta ki győztesnek. Az ő kecsepörköltjét kóstoltam, ettem is belőle, kiváló volt, a délelőtt a birkából nem ettem még nem volt készen, meg le is volt foglalva az összes adag nem mértek belőle, így nem tudom a szakmai zsűri ítéletét igazolni, de a kecsepörkölt alapján igaz lehet. Mivel János a rackát nem küldte be mert elfogyott azonnal, így a zsűrire se lehet mondani semmi kritikát, hiszen azt nem kóstolták. De én igen nálam ő nyert. Károly bácsi is szívélyes kedves vendéglátó volt valahogy szerencsémre az ő asztalánál is vendég lehettem, igazán jó nap volt ez a szép őszi nap számomra.
 

magyar

Kisfilm: 

XIII. Birkafőző verseny Kunszentmiklós
XIII. Birkafőző verseny eredményhirdetése
Dobos János a leg vidámabb csapat
Racka paprikás, kóstoló Dobos Jánosnál
Sárízű volt-e az étel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.